Een double bill voor deze editie van Jazz Club Oudenaarde: Nasheet Waits Equality Quartet (VS) en Emie Roussel Trio (CAN)

 

Nasheet Waits Equality Quartet

Drummer Nasheet Waits trad in de voetsporen van zijn vader, de legendarische percussionist Frederick Waits. Op vraag van zijn grote held Max Roach maakte hij in zijn beginjaren deel uit van M’Boom, een unieke band die louter bestond uit drummers en percussionisten. Later werd hij de vaste man van het Andrew Hill Quartet, stichtte The Bandwagon samen met pianist Jason Moran en speelde in hetkwartet van Charles Lloyd.

In Oudenaarde staat hij met zijn eigen Equality Quartet. In de rangen vinden we Eric Revis op contrabas, de vaste bassist van Branford Marsalis Quartet.  Ook Logan Richardson(sax) is van de partij, een buitengewoon aanstormend talent, die reeds in 2015 een eigen release op Blue Note uitbracht. Het kwartet wordt aangevuld met de charismatische Abel Marcel Calderon Arias, één van de beste Cubaanse pianisten van zijn generatie.

Line up: Nasheet Waits (drums), Eric Revis (contrabas), Logan Richardson (sax) en Abel Marcel Calderon Arias (piano)

 

Emie R Roussel Trio

Sinds 2010 is Emie Roussel Trio dé revelatie in de Canadese jazzscene. Met hun derde album Quantum won het in 2015 de Félix-prijs voor jazzalbum van het jaar. In 2014 won de voorganger Transitde Opus-prijs, in dezelfde categorie.

Dit avontuurlijk trio is bijzonder goed op elkaar ingespeeld en bruist van creativiteit, muzikale overgave, passie en chemie. Hun nieuw programma Intersections schommelt moeiteloos tussen akoestisch/intimistisch en elektronisch/uitgelaten.

Emie Roussel: piano
Nicolas Bédard: Bass
Dominic Cloutier: Drums

Enkele filmpjes:

https://www.youtube.com/embed/P2oPQnHHlcI
https://www.youtube.com/embed/T0UMfs5Xq3g

website

Praktisch

Jazz Club – Nasheet Waits Equality Quartet & Emie R Roussel Trio
datum
za 17 mrt
venue
zaal Harmonie
uur
20u
line-up
Emie Roussel Trio
Nasheet Waits Equality Quartet
genre
Jazz Club
organisatie
Jazz Club Oudenaarde

Agenda

5 okt
zaal Harmonie
Video killed the radiostar
party
€5
13 okt
zaal Harmonie
Groove Selectors – met o.a. Willie Wartaal
Party
€6/€8
13 dec
zaal Harmonie
5 jaar Harmonie – ’t Hof van Commerce – EXTRA SHOW
optreden
€18
14 dec
zaal Harmonie
5 jaar Harmonie – ’t Hof van Commerce & TLP
concert
€18