TRRO debuteerde eind 2009 met een EP in eigen beheer.

“Hun muziek slentert door Deadwood en komt dus constant goed en ongewassen volk tegen onderweg, los door de modder. O ja, goeie groepsnaam. Stoken die handel.”

Werd toen gezegd door Michael Joostens, programmator van De Handelsbeurs, die TRRO selecteerde voor Vi.be OnAir. Sfeer!

TRRO heeft sindsdien 2 EP’s uitgebracht bij Internexterne, een label uit Marseille: ‘Rise’ (2012) en ‘Bloom’(2013). Nadien gingen zij in Frankrijk de hort op om die te promoten met concerten.

In 2016 volgde full album ‘Wilt’ dat werd uitgebracht op USB-Stick. Met producer Frederik Segers (Stadt, Marvelas Something, … ) heeft TRRO de primitieve lo-fi folksound van de eerste EP’s omgezet in een volwassen eigen geluid met psychedelische diepgang.

De groep ronde in December de opnames af van een EP die hun vijfde release moet worden. Deze keer zonder violen maar met de sfeervolle toetsen van Thomas Noël (Le Grand Bateau). Jakob Nachtergaele (Absynthe Minded) zat achter de mixtafel.

TRRO is eindelijk volwassen dus doet niet meer aan conventies. Ze maken de muziek die ze willen maken. Wars van wat in of hip is presenteren ze een mix van loeiende solo’s, etherische franco-pop en liefdesliedjes over Cola Light.

The Red Rum Orchestra zijn working class heroes without a cause, met de asfaltprairie-blues.

website

datum